De ziekte van Ledderhose

Ziekte van Ledderhose

De ziekte van Ledderhose is een onschuldige aandoening en valt onder de categorie ‘weke delen reuma’. Het is een pijnloze verschrompeling van het bindweefsel van een peesplaat aan de onderzijde van de voet. Het is te herkennen door de kleine bultvormingen onder de voet. Doordat deze aan de onderzijde van de voet aanwezig is, kan dit tijdens het staan en lopen leiden tot pijnklachten.

 

Oorzaak
De ziekte van Ledderhose kan familiair aanwezig zijn en is aangeboren. Het verschrompelen van het bindweefsel kan ook in de handen voorkomen, dit wordt de ziekte van Dupuytren genoemd.

 

Klachten
De ziekte van Ledderhose kan in principe geheel klachtenvrij verlopen. De bultvorming onder de voet is normaal gesproken pijnloos. Echter bij een afwijkende voetstand kan de peesplaat waar de bindweefselknobbels zich in bevinden overbelast raken. Door de aanwezigheid van Ledderhose zal het peesblad verkorten. Bij een afwikkeling waarbij de voet teveel naar binnen zakt wordt de rek op de peesvezels rondom de knobbels groter. Dit veroorzaakt dan mogelijk wel pijnklachten. Ook indien de bultvorming groot in omvang is kan dat leiden met ongemak bij staan en lopen en leiden tot gebrek aan ruimte in de schoenen.

 

Wat kan Podotherapie Rotterdam Capelle voor u betekenen?
Als pijn ontstaat, zelfs na een goede warming-up en goede trainingsopbouw, dan kan de oorzaak liggen in het verkeerd of slecht functioneren van de voet. Een podotherapeut kan dit onderzoeken en daar een passende therapie voor toepassen. Er zijn verschillende therapieën mogelijk, men moet denken aan sportinlegzolen, schoenadvies, tijdelijke ontlasting (zool/of taping) in combinatie met fysiotherapie, loopadvies etc.

Wilt u een afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak zijn wij alléén telefonisch bereikbaar. Het secretariaat is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur op het telefoonnummer: 010-455 77 55. Bij uw bezoek dient u naast een geldig identiteitsbewijs een verwijzing van uw behandelend arts mee te nemen. Wanneer u geen verwijzing heeft en u op eigen initiatief komt, vragen wij u bij het eerste bezoek naast het identiteitsbewijs, een ingevuld en ondertekend formulier Directe Toegankelijkheid Podotherapie mee te nemen. Dit geldt ook wanneer u in het verleden bij ons bent geweest en dit meer dan een jaar geleden is.